Skötselråd

Viktigt. Du ska ha din tatuering resten av livet så följ skötselråden ordentligt. 

Låt din tatuering vara inplastad 3-6 timmar efter att du lämnat studion. Tvätta försiktigt med vatten och eventuellt mild tvål (exempelvis lakasyd) när du tar av platsen. Badda med ren handduk och smörj in med Helosan eller liknande kräm (parfymfri och mjukgörande). Plasta inte in din tatuering igen, den behöver luft för att läka.

Om vi ger dig sanodermplast så ska du ha den inplastat i ca 3 dygn!

Du ska smörja in din tatuering ca 3 gånger om dagen, morgon, mitt på dagen och på kvällen. Börja med att tvätta tatueringen (som ovan). Lägg salva så att huden blir mättad men inte mer.

Pilla inte på din tatuering medan den läker. Om skorporna lossnar i förtid så följer delar av tatueringens bläck med och ger ett sämre resultat.

Om du måste träna under läkeperioden så bör du ta det lugnt och försiktigt så att du inte svettas ur bläcket.

Använd kläder som inte skaver på din tatuering.

Undvik bad, bastu och solarium under läkningstiden. Använd solskydd när du är i solen. UV-strålar bleker pigmenten och kan få din tatuering att se ”dassig” ut.

Två veckor efter att tatueringen är gjord vill vi att du kommer på ett återbesök för att se hur tatueringen läkt. Om det är något som behövs fixas så gör vi det direkt eller bokar ny tid. Det är alltid gratis att fylla i en tatuering vars bläck lossnat under läkeprocessen.